Pepeling ti sim kuring …


Yeuh lur, abah rek pepelingnya ka aranjeun kabeh nu maca ieu, boh kanu geus rimbitan atanapi kanu masih lalagasan.

Pamajikan anjeun teh lain kuda godogan lur, nu beurang dicepretan dicabokan diteunggeulan bari jeung diperet tanagana ari peuting dikandangan.

Mangka kade ah sing eling kana wasiat Baginda Nabi shollallahu ‘alaihi wasallam, Sahade hadena muslim nyaeta anu bageur jeung hade ka pamajikana.

Tah kukituna cing pek sing harade kapamajikan aranjeun, Nabi urang sarerea memang ngameunangkeun maraneh neunggeul ka pamajikan, tapi lain nenggeul jiga gaya pareman nya lur !! para ulama memang ngameunangkeun anjeun ngatik kapamajikan, ngan ngatikna kudu make cara sing bener, lain sahaok gaplok kadua nyabok tuluy ngodok kokobok jeung morosotkeun androkna lur !! Ka sato wae dulur kudu hade diwanci rek meuncitna, bedog ulah ditembongkeun, ditungtun kalayan apik tong disesered, komo deui kapamajikan nya lur kudu leuwih hade ah. Dina pituduh para ulama neunggeulna make anggel lur, tah ngarti mereun lur !! lain kana beungeut lain teunggeulan nu tarik tur teas sahabeuk habeukna, tapi nu teu matak nganyerikeun lur !! Apik pisannya lur singhoreng Islam teh !!

Tah sakitu weh wasiat ti abah mah, cing pek mun hayang diterjemahkeun penta wae ka akang abah Ustadz Mentari Dari Ufuk Timur , atawa ka kang Zainal Abidin atawa ka kang Irvan Faiz Budi , atawa Ummu Hariz sinareng teh Putschy Nilakandi , atanapi teh Ratia Hilaliyah atanapi teh Aisyah Aliya oge tiasa, mangga lur abah aya kaperyogian heula.. pamit undur ah ..

 

Translate:

Wahai saudaraku, abah mengingatkan neh sama anda semua yang membaca ini, baik ke yang sudah menikah atau yang masih lajang

Istrimu itu bukan kuda, yang siangnya kamu cambuk di tabok dipukulin sambil diperas juga tenaganya, kalau malamnya engkau kandangin

Nah awas ah, harus ingat sama wasiat Nabi shollallahu ‘alaihi wasallam : Sebaik-baiknya muslim yaitu yang baik akhlaqnya kepada istrinya.

Karena itulah anda harus baik akhlaq kepada istri andam Nabi memang membolehkan anda memukul istri tapi bukan pukulan gaya preman, Para ulama memang menjelaskan kita harus mendidik istri tapi mendidik dengan cara yang baik dan benar, bukannya maen gaplok lalu nabok, ke binatang saja kita harus beradab saat mau memotongnya, dengan tak memperlihatkan golok, dituntun dengan baik tak boleh diseret. Apalagi kepada istri harus jauh lebih beradab. Diantara petunjuk para ulama dalam hal memukul istri adalah memukulnya dengan bantal bukan pada wajah dan bukan pukulan yang menyakiti, nah ternyata islam itu apik sekali …

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s